Elérhetőség, közösségi közlekedés, határátkelők

Elérhetőség, közösségi közlekedés, határátkelők

 

Magyarország területére Ausztria, Szlovénia és Szlovákia irányából ellenőrzés nélkül lehet beutazni, illetve ezen országok területére ellenőrzés nélkül lehet Magyarországról kilépni. Ukrajna, Románia, Szerbia és Horvátország irányából beutazni, illetve Magyarországról kiutazni is ezen országokba csak a kijelölt határátkelőhelyen a nyitvatartási időben lehet. Románia területére kijelölt határátkelőhelyen lehet beutazni.

Magyarországba és Romániába (EU tagállamokba) érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal lehet beutazni, tartózkodási- és munkavállalási engedélyre nincsen szükség, szabadon, munkavállalási engedély nélkül lehet munkát vállalni.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye (Magyarország) és Szatmár megye (Románia) viszonylatában két közúti és egy vasúti határátkelőhely üzemel:

A határátkeléssel kapcsolatos hivatalos információkat itt találja:

Magyarország – Határátlépéssel kapcsolatos információk | A Magyar Rendőrség hivatalos honlapja (police.hu)

 

Nyírbátor:

Nyírbátor Magyarország Észak-keleti sarkában fekszik, a román, az ukrán és a szlovák határ közelében, 257 km-re a fővárostól, 37 km-re Nyíregyházától a megyeközponttól. Jelenlegi távolsága autópályától 10 km. Az autópálya csatlakozás a teljesen felújított 4105 főúton közelíthető meg.

Második legfontosabb közúti megközelítési útvonala a Debrecentől a városon át egészen Mátészalkáig húzódó 471-es főút, ezen érhető el mindkét végponti város irányából. A megyeszékhely Nyíregyházával a 4911-es útBaktalórántházával a 493-as főút köti össze. Nyírvasvárival és Vállajjal4915-ösPiricsével és Nyírábránnyal pedig a 4906-os út kapcsolja össze a várost.

A hazai vasútvonalak közül a települést a Debrecen–Nyírbátor–Mátészalka-vasútvonal és a Nyíregyháza–Mátészalka–Zajta-vasútvonal érinti, melyeknek egy közös megállási pontjuk van itt. 

Buszközlekedés biztosított.

Határátkelőhelyek: